آنتی ویروس رایگان برای ویندوز

بنر مقاله آنتی ویروس رایگان برای ویندوز

مقدمه

آنتی ویروس رایگان در بسیاری از موارد برای محافظت اولیه کافی است. این نوع نرم افزار دستگاه شما را از نظر وجود ویروس‌ اسکن می‌کند و فایل‌ها و برنامه‌های مخرب را مسدود می‌کند. برای نصب آنتی ویروس رایگان برای ویندوز، نکاتی هست که باید به آن‌ها توجه کرد.

اگر اغلب با داده‌های حساس سر و کار دارید، از چندین دستگاه کامپیوتر استفاده می‌کنید، یا به صورت remote با یک شرکت کار می‌کنید، آن موقع راه حل حفاظت از امنیت سایبری چیست؟ آیا آنتی ویروس رایگان واقعا برای محافظت از شما در این موارد کافی است یا به یک راه حل خریداری شده نیاز است؟ بیایید تفاوت‌های بین نرم افزار آنتی ویروس رایگان و خریداری شده را بررسی کنیم و ببینیم که کدام یک برای استفاده‌ی بهتر است.

ویژگی‌های نرم افزار آنتی ویروس رایگان برای ویندوز

هدف اصلی هر آنتی ویروس رایگان ارائه حفاظت اولیه است. ابزارهای رایج ضد بدافزار رایگان شامل دو عملکرد اصلی هستند:

  • On demand Scan: اسکن دستگاه شما برای بدافزار وظیفه اصلی هر نرم افزار امنیت سایبری است. با حذف بدافزارها، برنامه‌های آنتی ویروس فرصت کمی برای هکرها باقی می‌گذارند تا داده‌های شما را در اختیار داشته باشند و از آن به نفع خود استفاده کنند.
  • Real time protection: نرم افزار آنتی ویروس دستگاه شما را به صورت real-time نظارت می‌کند و جلوی انواع مختلف بدافزارها را می‌گیرد. به عنوان مثال، مسدود کردن باج‌افزار در برابر مجرمان سایبری که داده‌ها و فایل‌های شما را encrypt می‌کنند تا باج‌گیری کنند، جزو وظایف این نوع آنتی ویروس است و از سیستم شما در برابر تهدیدات محافظت می‌کند.

آنتی ویروس رایگان vs. راهکار خریداری شده

تفاوت اصلی بین آنتی ویروس پولی و رایگان، طیف گسترده‌ای از ویژگی‌هایی است که ارائه می‌دهند. آنتی ویروس رایگان محافظت اولیه را فراهم می‌کند، در حالی که آنتی ویروس‌های خریداری شده ویژگی‌های مختلفی برای برقراری امنیت کامل ارائه می‌دهند.

اگر از کامپیوتر یا لپتاپ و تبلت فقط برای مصارف روزمره مانند چک کردن ایمیل، اخبار، دانلود موسیقی و … استفاده می‌کنید، یک آنتی ویروس رایگان با ویژگی‌های معمولی کافی است. با این حال، اگر بر روی رایانه‌ی خود فعالیت تجاری انجام می‌دهید، داده‌های مهم را به صورت دیجیتالی ذخیره می‌کنید یا چندین دستگاه هوشمند دارید و به شبکه‌ی سازمانی متصل هستید، یک راه‌حل خریداری شده برای شما مناسب‌تر است.

با این حال، هیچ پاسخ دقیقی در مورد اینکه آیا آنتی ویروس خریداری شده بهتر از یک راهکار رایگان است وجود ندارد. این مساله بستگی به نوع استفاده‌ی کاربر دارد.

ویژگی‌های آنتی ویروس خریداری شده

امنیت دیجیتال یک موضوع اساسی است و تعداد راهکارهای آنتی ویروس در دنیا به سرعت در حال افزایش است. ارائه‌دهندگان نرم‌افزارهای امنیت سایبری معمولا چند ویژگی اصلی را در محصولات خود لحاظ می‌کنند. مثلا:

  • Parental Control: کنترل والدین به کاربر این امکان را می‌دهد تا سایت‌های خاصی را مسدود کنید، انتقال فایل‌ها را محدود کنید و زمانی که فرزندانتان سعی می‌کنند به محتوای نامناسب دسترسی پیدا کنند، اعلان‌های ایمیلی دریافت کنید و مانع این دسترسی شوید.
  • حفاظت از چند دستگاه: اگر از تلفن همراه هوشمند، لپ‌تاپ و یا دستگاه‌های دیگر استفاده می‌کنید، بهتر است که از همه آن‌ها از طریق یک کنسول محافظت کنید.
  • حفاظت از دزدی هویت: دزدی هویت زمانی اتفاق می‌افتد که شخصی اطلاعات شخصی شما را می‌دزدد و از آن برای سو استفاده و باج‌گیری استفاده می‌کند. تنها در سه ماهه دوم سال 2021، بیش از 50 میلیون نفر تحت تاثیر فرایند سرقت داده‌ها قرار گرفتند که اطلاعات شخصی آنها طی این حادثه از دست رفته و موجب خسارت گشت.
  • Firewall: فایروال یک دیوار امنیتی مجازی بین شبکه‌ها است. این ویژگی تصمیم می‌گیرد که چه چیزی بین شبکه‌ها یا بین دستگاه شما و یک شبکه مانند اینترنت منتقل شود. Firewall داده‌های دریافتی را نظارت و کنترل می‌کند و ترافیک مخرب مانند بدافزار و حملات فیشینگ را مسدود می‌کند.
  • حفاظت از IoT: تلفن‌های همراه و رایانه‌ها تنها دستگاه‌های دیجیتالی پرکاربرد نیستند که از ان‌ها استفاده می‌کنیم. در مورد ساعت هوشمند، تلویزیون‌های هوشمند، و وسایل مشابه نیز امکان وقوع حوادث امنیتی وجود دارد. یک راه حل امنیتی خریداری شده می‌تواند از همه دستگاه‌ها و ابزارها به طور همزمان محافظت کند.
  • VPN: یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) ترافیک اینترنت را رمزگذاری می‌کند و آن را از طریق یک سرور از راه دور هدایت می‌کند. VPN آدرس IP شما را پنهان کرده و فعالیت اینترنتی شما ناشناس جلوه می‌دهد.

Customer Support:  شرکت‌های نرم‌افزار آنتی‌ویروس خریداری شده، پشتیبانی مشتری را از طریق ایمیل، چت زنده یا تلفنی ارائه می‌کنند. با نرم‌افزار آنتی‌ویروس رایگان، معمولا این نوع پشتیبانی وجود ندارد و صرفا محدود به سوالات متداول و گروه‌های پرسش و پاسخ می‌شود.

یافتن یک ابزار آنتی ویروس خریداری شده که همه ویژگی‌هایی را که برای محافظت آنلاین نیاز دارید را با هم ارائه کند، امری حیاتی است. در غیر این صورت باید هزینه‌ی مشکلات امنیتی پیش‌آمده را پرداخت. آنتی ویروس رایگان برای ویندوز در سطح حداقلی توانایی جلوگیری از وقوع حوادث امنیتی را دارا می‌باشد.

امنیت سازمانی، هزینه‌بر است. حقیقت این است که با برنامه‌های آنتی‌ویروس رایگان، شما فقط پیشگیری و حذف بدافزارهای اولیه را به عنوان خدمات دریافت می‌کنید. اما روش‌های مجرمان سایبری برای نفوذ به دستگاه‌های شما هر روز پیچیده‌تر می‌شود. خوشبختانه، راه‌حل‌های آنتی‌ویروس پولی ویژگی‌های حفاظتی زیادی دارند و تقریبا تمامی زوایای زندگی دیجیتال را پوشش می‌دهند. آنتی ویروس رایگان برای ویندوز اگرچه امکانات چندانی ندارد، اما برای تامین حفاظت در سطح محدود کافی به نظر می‌رسد.

نرم افزار رایگان آنتی ویروس: FortiClient

ما نگاهی خواهیم داشت به یک نرم افزار آنتی ویروس کمتر شناخته شده به نام FortiClient که توسط Fortinet، یک شرکت متخصص در محصولات سخت افزاری امنیت شبکه، ارائه شده است. قبلا 2 نسخه مختلف از FortiClient وجود داشت که نسخه استاندارد به صورت خریداری شده و نسخه Lite رایگان بود. با این حال در نسخه‌ی فعلی، موارد جانبی حذف شده و تک نسخه‌ی FortiClient را به صورت رایگان ارائه کرده‌اند.

ویژگی‌ اصلی موجود در FortiClient ، یک ماژول امنیت وب است که از شما در برابر انواع خاصی از وب‌سایت‌ها بر اساس دسته‌بندی محافظت می‌کند و یک VPN Remote Access نیز جزو امکانات این محصول است که اکثرا توسط کاربران سازمانی استفاده می‌شود. ماژول فایروال از FortiClient حذف شده است.

ابتدا نگاهی به کارایی موتور آنتی ویروس می‌اندازیم و آن‌را از دیدگاه آزمون‌های مختلف آنتی ویروس بررسی می‌کنیم. این محصول برنده جوایز متعددی از آژانس های مختلف تست آنتی ویروس شده است.

  1. AV-Comparatives

FortiClient از سال 2012 به طور مداوم از طرف AV-Comparatives بررسی و تایید می‌شود. اخیرا FortiClient یک گواهی +ADVANCED دریافت کرده است که بالاترین امتیاز در تست تشخیص فایل است. به غیر از آن، FortiClient با موفقیت 99٪ در آزمون حفاظت در دنیای واقعی موفق شد و رقبای محبوب دیگری مانند AVG، BullGuard، Emsisoft، Lavasoft، McAfee، Quick Heal، Sophos و Vipre را شکست داده است.

  1. VB100

VB100 شناخته شده ترین تست مقایسه‌ی آنتی‌ویروس است که انجام شده است. FortiClient در 12 تست گذشته 9 از 10 جایزه VB100 را به دست آورده است که آمار بسیار خوبی به نظر می‌رسد. در واقع، تاریخچه‌ی آزمایش‌های انجام شده به وضوح نشان می‌دهد که FortiClient در ابتدا عملکرد چندان مناسبی نداشته است اما به مرور زمان موفق شده تا امتیازات خود را ارتقا دهد

  1. موسسه فناوری اطلاعات PCSL

PCSL شرکتی چینی متشکل از آزمایشگران و محققان برجسته است. آن‌ها انواع مختلفی از فرایندها مانند تست پاکسازی، تست تشخیص بدافزار اندروید، بررسی عملکرد مرورگر دسکتاپ، تست تشخیص Exploit و غیره را انجام داده‌اند.

“تست تشخیص بدافزار دسکتاپ” که در بررسی‌ها انجام شد، FortiClient را در گزارش گنجانده است و با 99.903٪ تشخیص وتعداد 0 مثبت کاذب به مقام دوم دست یافته است و تنها 20 نمونه از 20552 را از دست داده است.

  1. آزمایشگاه NSS

خلاصه‌ای از 5 محصول سازمانی که توسط آزمایشگاه‌های NSS آزمایش شده‌اند، نشان می‌دهد که FortiClient با موفقیت به نرخ بلوک 99.8٪ دست یافته است که 99.4٪ در هنگام دانلود و 0.4٪ در هنگام اجرا مسدود شده است. این رقم FortiClient را در رتبه دوم با بیت دیفندر قرار می دهد در حالی که رتبه اول را سیمانتک گرفته است.

با تمام گواهینامه هایی که توسط آزمایش کننده های مستقل مختلف به FortiClient اعطا می شود، می توان گفت که FortiClient در شناسایی و مسدود کردن نرم افزارهای مخرب بسیار خوب است.

این مقاله را به اشتراک بگذارید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

با ثبت ایمیل از آخرین خبرها مطلع شوید