نحوه‌ انتخاب تجهیزات ذخیره ساز  SAN  

تصویر شاخص مقاله نحوه‌ انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN

انتخاب یک دستگاه ذخیره‌ساز مناسب و کاربردی، از مهمترین دغدغه‌های سازمان‌ها است. باید توجه کنید که تصمیم‌گیری، با توجه به تنوع گزینه‌های موجود در بازار کار آسانی نیست. قبل از تصمیم‌گیری مهم است که چندین فاکتور، از ظرفیت‌های ذخیره‌سازی متنوع گرفته تا گزینه‌های مختلف اتصال را در نظر بگیرید. در این مقاله، ملاحظات کلیدی برای تهیه‌ دستگاه ذخیره‌ساز را بررسی خواهیم کرد و سپس در مورد نحوه‌ انتخاب بهترین تجهیزات ذخیره ساز SAN با توجه به نیازهایتان، شما را راهنمایی می‌کنیم. فرقی نمی‌کند که یک کسب‌وکار کوچک باشید و یا یک سازمان بزرگ، به کمک این مقاله می‌توانید گزینه مناسب را انتخاب کنید.

ملاحظات برای انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN

داده‌های هر سازمانی، مهمترین دارایی آن محسوب می‌شود. استفاده از ذخیره‌سازها یکی از راه‌های حفاظت از داده‌ها است. در ادامه راجع به ملاحظاتی که در زمان انتخاب تجهیزات ذخیره‌ساز، باید در نظر گرفت، نکاتی را بیان می‌کنیم.

ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری (Storage Capacity and Scalability)

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، یکی از عوامل کلیدی که باید در نظر گرفت، ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری است. دستگاهی که انتخاب می‌کنید، نه تنها باید نیازهای ذخیره‌سازی فعلی شما را برآورده کند، بلکه با افزایش نیازهای مرتبط با  داده‌‌هایتان در آینده، لازم است قابلیت مقیاس‌پذیری نیز داشته باشد.

تصویر وکتور نحوه قرارگیری san در شبکه

برخی از نکاتی که در ارزیابی ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری باید در نظر گرفت:

  • نیازهای ذخیره‌سازی فعلی و آینده را تعیین کنید: نیازهای ذخیره‌سازی داده‌های فعلی سازمان خود را ارزیابی و رشد آن در آینده را پیش‌بینی کنید. این یعنی، عواملی مانند حجم داده‌ها، اندازه‌ فایل‌ها و سیاست‌های چگونگی حفظ داده را در نظر بگیرید.
  • گزینه‌های ظرفیت ذخیره‌سازی را ارزیابی کنید: به دنبال تجهیزات ذخیره ساز SAN باشید که برای رفع طیف وسیعی از نیازهای شما، گزینه‌های متنوع ظرفیت را ارائه می‌دهد. در این راستا، عواملی مانند حداکثر ظرفیت ذخیره‌سازی پشتیبانی‌شده و قابلیت گسترش فضای ذخیره‌سازی از طریق اضافه‌کردن درایو یا گزینه‌های اتصال را در نظر بگیرید.
  • گزینه‌های مقیاس‌پذیری را در نظر بگیرید: در انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، گزینه‌های مقیاس‌پذیری را در نظر بگیرید. باید تعیین کنید که آیا گزینه‌های مقیاس‌پذیری دستگاه انتخاب‌شده، با رشد برنامه‌های شما در آینده همخوانی دارد یا خیر. این شامل امکان افزودن درایوهای اضافی، ارتقای کنترل‌کننده‌ها یا گسترش فضای ذخیره‌سازی از طریق مجازی‌سازی یا خوشه‌بندی (Clustering) است.
  • ملاحظات عملکرد را ارزیابی کنید: به خاطر داشته باشید که ممکن است عملکرد، با افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی، تحت تاثیر قرار گیرد. برای برطرف‌کردن نیازهای بار کاری خود، لازم است مواردی مثل توان عملیاتی دستگاه، IOPS (Input/Output Operations Per Second: عملیات ورودی/خروجی در هر ثانیه) و تاخیر (Latency) را هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره‌سازی در نظر بگیرید.

با درنظرگرفتن این عوامل، می‌توانید تجهیزات ذخیره ساز SAN را انتخاب کنید که می‌تواند به طور موثر نیازهای ذخیره‌سازی سازمان شما را برآورده کند و با رشد نیازهایتان در آینده، خود را تطبیق دهد.

عملکرد و سرعت (Performance and Speed)

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، عملکرد و سرعت، عوامل مهمی است که باید در نظر گرفته شود. عملکرد تجهیزات ذخیره ساز SAN تعیین می‌کند که با چه سرعتی می‌توان داده‌ها را از سیستم ذخیره‌سازی خواند یا روی آن نوشت. همچنین، عملکرد آن تضمین‌کننده‌ عملکرد و پاسخ‌گویی بهینه‌ برنامه‌ها است. سرعت تجهیزات ذخیره ساز SAN تحت تأثیر چندین عامل کلیدی است:

  • رسانه‌ ذخیره‌سازی(Storage Media): نوع رسانه‌ ذخیره‌سازی مورد استفاده، مانند درایوهای حالت جامد (Solid-State Drives: SSD) یا درایوهای دیسک سخت (HDD: Hard Disk Drives)، می‌تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد و سرعت تجهیزات ذخیره ساز SAN تأثیر بگذارد. SSDها در مقایسه با HDDها، سرعت دسترسی و انتقال داده‌‎های سریع‌تر و در نتیجه عملکرد بهتری دارد.
  • پیکربندی RAID (Redundant Array of Inexpensive (Independent) Disks Configuration): پیکربندی RAID، که استریپینگ (Striping) را ارائه می‌کند، می‌تواند بر عملکرد و سرعت فعالیت‌ها تأثیر گذارد. منظور از تکنیک دیتا استریپینگ در ذخیره‌سازی داده‌های یک کامپیوتر، تقسیم‌بندی منطقی داده‌‌های ترتیبی مانند یک فایل است. به صورتی که دسترسی به بخش‌‌های متوالی، از طریق تجهیزات ذخیره‌سازی فیزیکی مختلف، انجام ‌شود. در واقع نوع پیکربندی‌های RAID، می‌تواند با توزیع داده‌ها در چندین دیسک، سرعت خواندن و نوشتن را بهبود بخشند.
  • Cache (کش/ حافظه‌ نهان): وجود حافظه‌ کش در تجهیزات ذخیره ساز SAN می‌تواند عملکرد آن را افزایش دهد. حافظه‌ کش، داده‌هایی که اغلب به آنها دسترسی پیدا می‌کنید را ذخیره می‌کند و نیاز به بازیابی داده‌ها از دیسک‌های ذخیره‌سازی زیرین را کاهش می‌دهد. هرچه اندازه‌ Cache بزرگتر باشد، عملکرد بهتری دارد.
  • زیرساخت شبکه: عملکرد تجهیزات ذخیره ساز SAN تحت تأثیر زیرساخت شبکه‌ متصل به آن، است. گزینه‌های اتصال با سرعت بالا، مانند کانال فیبر(Fibre Channels) یا اترنت (Ethernet)، می‌تواند داده‌ها را با سرعت سریع‌تری انتقال دهد و از تاخیر بکاهد.

در جدول زیر عوامل موثر بر عملکرد و سرعت تجهیزات ذخیره ساز SAN نشان داده شده است:

عواملتاثیر بر عملکرد و سرعت
رسانه‌ ذخیره‌سازیدر SSDها به نسبت HDDها، سرعت دسترسی بالاتر و انتقال داده‌ها سریع‌تر است.
پیکربندی RAIDپیکربندی‌های RAID با ارائه‌ استریپینگ، مانند RAID 0 یا RAID 10، سرعت خواندن و نوشتن را به روش توزیع داده‌ها در چندین دیسک، بهبود می‌بخشد.
Cacheحافظه‌ Cache نیاز به بازیابی داده‌ها از دیسک‌های ذخیره‌ساز را کاهش و عملکرد را افزایش می‌دهد.
زیرساخت شبکهگزینه‌های اتصال با سرعت بالا، مانند کانال فیبر یا اترنت، سرعت انتقال داده‌ها را سریع‌تر می‌کند و تأخیر را کاهش می‌دهد.

قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها (Reliability and Data Protection)

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها عوامل بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. شما به یک راه‌حل ذخیره‌سازی نیاز دارید که بتواند امنیت و یکپارچگی (Integrity) داده‌های شما را تضمین کند. همچنین ریسک ازبین‌رفتن یا خراب‌شدن داده‌ها را به حداقل برساند.

ملاحظات کلیدی برای قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها:

  • افزونگی(Redundancy): تجهیزات ذخیره ساز SAN مناسب، ویژگی‌های افزونگی مانند کنترلرهای دوگانه (Dual Controllers)، منابع تغذیه و فن‌ها را ارائه می‌دهد. این ویژگی‌ها تضمین می‌کند که حتی اگر یکی از اجزا خراب شود، سیستم می‌تواند بدون وقفه به کار خود ادامه دهد.
  • سطوح RAID: سطوح RAID پشتیبانی‌شده (Supported RAID Levels)، سطح حفاظت از داده‌ها و تحمل خطا را تعیین می‌کند. تجهیزات ذخیره ساز SAN ، معمولا از  RAID 5، RAID 6 یا RAID 10 استفاده می‌شود که تعادل خوبی بین حفاظت از داده‌ها و کارایی ذخیره‌سازی ایجاد می‌کند.
  • همتاسازی و اسنپ‌شات (Snapshot and Replication): هنگام تهیه‌ دستگاه SAN، بررسی کنید که آیا از قابلیت‌های همتاسازی و اسنپ‌شات پشتیبانی می‌کند یا خیر. این ویژگی‌ها به شما امکان می‌دهد تا از داده‌های خود، نسخه‌های درلحظه (Point-in-time Copies) ایجاد کنید و آن را در مکان‌های دور از کامپیوترتان (Remote Locations)، به هدف پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه (Disaster Recovery) تکرار کنید.
  • یکپارچگی داده (Data Integrity): برای اطمینان از یکپارچگی داده‌های ذخیره‎شده‌ خود به دنبال ویژگی‌هایی مانند چک‌سام داده‌ها (Data Checksumming/ جمع‌آزما) و قابلیت‌های تصحیح خطا در دستگاه ذخیره‌ساز باشید.
  • پشتیبانی و بازیابی فاجعه (Backup and Disaster Recovery): سازگاری دستگاه را با استراتژی‌های پشتیبانی و بازیابی فاجعه ارزیابی کنید. تجهیزات SAN باید به طور مستمر با نرم‌افزار پشتیبان انتخابی شما ادغام شود و از پروتکل‌های لازم برای تکثیر و بازیابی داده‌ها پشتیبانی کند.
  • نظارت و هشدار: تجهیزات SAN، قابلیت‌های نظارت و هشدار را در نظر بگیرید. این دستگاه باید بتواند به موقع سلامت سخت‌افزار، عملکرد و مشکلات احتمالی را بسنجد و به شما این امکان را دهد تا قبل از اینکه داده‌ها از دست برود و یا سیستم خراب شود، به آن رسیدگی کنید.

در جدول زیر، عوامل مهمی که هنگام انتخاب تجهیزات SAN باید در نظر بگیرید، آورده شده است:

عوامل

توضیح

ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری

نیازهای ذخیره‌سازی فعلی و آینده خود را بسنجید. سپس اطمینان پیدا کنید که تجهیزات SAN می‌تواند متناسب با نیازهای روبه‌رشد داده شما، پاسخگو باشد.

عملکرد و سرعت

قابلیت‌های توان عملیاتی، تأخیر و IOPS (Input Output Operation per Second) تجهیزات SAN را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که می‌تواند الزامات عملکرد برنامه‌های شما را برآورده کند.

قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها

به دنبال ویژگی‌های افزونگی، سطوح RAID پشتیبانی‌شده، قابلیت‌های همتاسازی و اسنپ‌شات، و معیارهای یکپارچگی داده باشید تا بتوانید به دستگاه اطمینان کنید.

مدیریت و سهولت استفاده

برای ساده‌سازی مدیریت و کاهش پیچیدگی‌های عملیاتی، لازم است سهولت مدیریت، رابط کاربری(UI) و ابزارهای مدیریتی موجود را در نظر بگیرید.

سازگاری با سیستم‌های عامل

بررسی کنید که تجهیزات SAN با سیستم‌های ‌عامل‌ و برنامه‌هایی که استفاده می‌کنید سازگار باشد و از عملکرد بهینه و seamless integration اطمینان حاصل کنید. seamless integration نتیجه‌ مطلوبی است که هنگام افزودن سخت‌افزار یا برنامه‌ جدید به سیستم حاصل می‌شود که نشانه‌ طراحی یا برنامه‌نویسی دقیق، و توجه کامل به جزئیات است که بدون نیاز به تنظیمات زیاد، به درستی کار می‌کند.

گزینه‌های اتصال و معماری شبکه

برای تامین نیازهای اتصال مخصوص به خود، گزینه‌های اتصال پشتیبانی‌شده (کانال فیبر، اترنت و غیره) و معماری شبکه SAN را ارزیابی کنید.

ویژگی‌های امنیتی و کنترل دسترسی

مطمئن شوید که تجهیزات SAN ویژگی‌های امنیتی قوی، از جمله مکانیسم‌های کنترل دسترسی(Access Control)، قابلیت‌های رمزگذاری(Encryption Capabilities)، و قابلیت‌های حفظ حریم خصوصی داده‌ها را دارد.

سابقه‌ فروشنده و خدمات پشتیبانی

در مورد سابقه و خوشنامی فروشنده و نظرات و پیشنهادات مشتریان تحقیق کنید تا از خدمات قابل اعتماد و پشتیبانی به موقع در صورت بروز مشکلات یا شرایط اضطراری بهره‌مند شوید.

مدیریت و سهولت استفاده (Management and Ease of Use)

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، مهم است که ویژگی‌های مدیریت و سهولت استفاده را در نظر بگیرید. این امر تعیین‌کننده‌ چگونگی مدیریت زیرساخت ذخیره‌سازی و نگهداری آن است. به همین دلیل، به دنبال ویژگی‌هایی مانند رابط‌های کاربری بصری (Intuitive User Interfaces)، کنسول‌های مدیریت و قابلیت‌های خودکارسازی باشید.

در اینجا چند فاکتور کلیدی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:

  • رابط کاربرپسند (User-friendly Interface): به دنبال تجهیزات ذخیره‌ساز با رابط کاربرپسند باشید تا امکان پیکربندی، نظارت و عیب‌یابی(Troubleshooting) آسان را فراهم ‌کند.
  • مدیریت متمرکز: تجهیزات ذخیره‌سازی را تهیه کنید که یک کنسول مدیریت متمرکز ارائه می‌دهد و شما را قادر می‌سازد چندین دستگاه را از یک رابط واحد(Single Interface) مدیریت کنید.
  • قابلیت‌های خودکارسازی: به دنبال ویژگی‌هایی باشید که کارهای معمولی مانند مراحل لازم برای مدیریت ایجاد زیرساخت‌های ذخیره‌سازی داده (Provisioning) ، انتقال داده و بهینه‌سازی عملکرد را خودکار می‌کند و نیاز به مداخله‌ دستی را کاهش می‌دهد.
  • یکپارچه‌سازی با ابزارها و گردش‌های کاری موجود: تجهیزات ذخیره‌سازی را در نظر بگیرید که با زیرساخت‌های فناوری اطلاعات موجود شما، از جمله ابزارهای پشتیبان‌گیری و نظارت، ادغام می‌شود تا عملیات را ساده‌تر کند.
  • کنترل دسترسی مبتنی بر نقش (Role-based Access Control): هنگام تهیه تجهیزات ذخیره‌ساز، مطمئن شوید که به کاربران و گروه‌ها، امکان دسترسی در سطوح مختلف را می‌دهد.
  • گزارش و تجزیه‌وتحلیل: به دنبال تجهیزات ذخیره‌سازی باشید که قابلیت‌های گزارش‌گیری و تجزیه‌وتحلیل جامع را می‌دهد. یعنی به شما امکان می‌دهد بر عملکرد نظارت کنید، گلوگاه‌ها (Bottlenecks) را بشناسید و برای ظرفیت مورد نیاز در آینده، برنامه‌ریزی کنید.

با درنظرگرفتن عواملی که مطرح شد، می‌توانید تجهیزات ذخیره ساز SAN را طوری انتخاب کنید که مدیریت ذخیره‌سازی را ساده می‌کند و باعث بهینه‌شدن عملکرد زیرساخت شما می‌شود.

بهترین تجهیزات ذخیره ساز SAN در بازار

ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax

یکی از گزینه‌هایی که برای انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN باید در نظر بگیرید، ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax است. این تجهیزات ذخیره‌ساز، ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهد که آن را به یک انتخاب قابل‌اعتماد و با کارایی بالا تبدیل می‌کند.

ویژگی‌های کلیدی ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax

  • ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری: ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax ظرفیت مطلق(Effective Capacity) را تا مقدار 4PB ارائه می‌دهد که امکان ذخیره‌سازی حجم زیادی از داده‌ها را فراهم می‌کند. همچنین چون امکان مقیاس‌پذیری(Scalability) دارد، به مشاغل اجازه می‌دهد تا در صورت نیاز ظرفیت ذخیره‌سازی را افزایش دهند.
  • عملکرد و سرعت: ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax به دلیل داشتن قابلیت یادگیری ماشین داخلی (Built-in Machine Learning)، می‌تواند عملکرد را خودکار کند و به کاربر اجازه دهد تا دسترسی سریع‌تری به داده‌ها داشته باشد. ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax در زمان بسیار کم، امکان پاسخگویی را فراهم می‌کند و تضمین‌کننده‌ دسترسی سریع به اطلاعات حیاتی است.
  • قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها: ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax دارای ویژگی‌های محافظت از داده‌ها به صورت داخلی (Built-in Data Protection)، از جمله قابلیت‌های رمزگذاری داده‌‍‌های در حال سکون (Data-at-rest Encryption) و قابلیت همتاسازی و اسنپ‌شات است. همچنین فناوری RAID پیشرفته را برای افزونگی داده‌ها و محافظت در برابر خرابی‌ها ارائه می‌دهد.
  • مدیریت و سهولت استفاده: طراحی ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax ساده و همچنین دارای یک رابط مدیریتی کاربرپسند (User-friendly Management Interface) است که امکان پیکربندی و نظارت آسان را فراهم می‌کند.
  • سازگاری و اتصال (Compatibility and Connectivity): ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax از طیف گسترده‌ای از سیستم‌های عامل و برنامه‌های کاربردی پشتیبانی می‌کند تا از سازگاری آن با زیرساخت‌های فناوری اطلاعات موجود مطمئن شود. همچنین برای یکپارچه‌سازی، چندین گزینه‌ اتصال از جمله کانال فیبر و اترنت را ارائه می‌دهد.

 

ویژگی‌های کلیدی ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax و رقبای آن، در جدول زیر آورده شده است:

 

ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax

NetApp AFF A800

IBM FlashSystem 9200

ظرفیت(Capacity)

تا 4PB

تا 11PB

     تا 2.8PB

کارایی(Performance)

زمان پاسخگویی بسیار کم

کارایی بالای SSDها

دسترسی سریع به داده‌ها

حفاظت از داده‌ها(Data Protection)

رمزگذاری داده‌‍‌های در حال سکون، همتاسازی و اسنپ‌شات

RAID، همتاسازی و اسنپ‌شات

ویژگی‌های پیشرفته‌ حفاظت از داده‌ها

مدیریت(Management)

رابط کاربر پسند، ادغام با ابزارهای مدیریتی

کنسول مدیریتی با کاربری آسان

رابط مدیریت بصری

سازگاری(Compatibility)

سیستم عامل گسترده و پشتیبانی از برنامه

طیف گسترده‌ای از سازگاری

سازگاری با حجم های مختلف کاری

قابلیت اتصال(Connectivity)

کانال فیبر، اترنت

کانال فیبر، اترنت

کانال فیبر، اترنت

در نتیجه، ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax قدرتمند و قابل اعتماد هستند. ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax، ظرفیت بالا، عملکرد استثنایی، ویژگی‌های قوی حفاظت از داده‌ها و مدیریت آسان را ارائه می‌دهد و یک انتخاب مناسب برای مشاغلی است که به دنبال یک راه‌حل ذخیره‌سازی مقیاس پذیر، کارآمد و ایمن هستند.

ذخیره‌سازهای NetApp AFF A800

NetApp AFF A800 از تجهیزات ذخیره ساز SAN با کارایی بالا است که چندین ویژگی و مزیت کلیدی دارد. NetApp AFF A800 برای سازمان‌هایی که به دنبال راه‌حل‌های ذخیره‌سازی با سرعت بالا هستند، مناسب است؛ چون با عملکرد پیشرو در صنعت (Industry-Leading Performance) ، مقیاس‌پذیری و قابلیت‌های مدیریت داده، یک انتخاب محبوب محسوب می‌شود.

ویژگی های کلیدی NetApp AFF A800:

  • آرایه‌ All-Flash (All-Flash Array ): ذخیره‌ساز NetApp AFF A800 از فناوری ذخیره‌سازی All-Flash استفاده می‌کند؛ درنتیجه دسترسی به داده‌ها با سرعت بالا خواهد بود و ظرفیت ذخیره‌سازی کارآمدتر می‌شود. آرایه‌ All-Flash، یک آرایه‌ ذخیره‌سازی خارجی (External) است که تنها از رسانه‌های فلش برای ذخیره‌سازی پایدار (Persistent Storage) استفاده می‌کند. حافظه‌ فلش جایگزینی برای درایوهای HDD است.
  • مقیاس‌پذیری: AFF A800 بسیار مقیاس‌پذیر است و به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا با افزایش نیازهایشان به راحتی ظرفیت ذخیره‌سازی خود را افزایش دهند.
  • مدیریت داده‌ها: نرم‌افزار NetApp ONTAP ویژگی‌های پیشرفته‌ای برای مدیریت داده‌ها، مانند حذف داده‌های تکراری، فشرده‌سازی و ردیف‌بندی داده‌ها (Data Tiering)، بهینه‌سازی کارایی ذخیره‌سازی و کاهش هزینه‌ها را فراهم می‌کند. ONTAP، یک نرم‌افزار مدیریت داده است که تجربه ترکیبی ابری بهتری را ارائه می‌دهد.
  • قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها: AFF A800 ویژگی‌های حفاظت از داده‌ها مانند حفاظت از RAID، قابلیت‌های همتاسازی و اسنپ‌شات را ارائه می‌دهد که تداوم کسب‌وکار و یکپارچگی داده‌ها را تضمین می‌کند.
  • سهولت استفاده: AFF A800 دارای یک رابط کاربر پسند و ابزارهای مدیریتی بصری است که پیکربندی و نظارت بر سیستم ذخیره‌سازی را برای مدیران ذخیره‌سازی آسان می‌کند.

ویژگی‌های کلیدی NetApp AFF A800 و رقبای آن، در جدول زیر آورده شده است:

ویژگی

NetApp AFF A800

ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax

IBM FlashSystem 9200

ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری

مقیاس‌پذیری بالا با پشتیبانی از پتابایت حافظه

مقیاس‌پذیر به پیکربندی‌های Scale-Out و ظرفیت‌های چند پتابایتی

مقیاس‌پذیر با پشتیبانی از تنظیمات چند پتابایتی

عملکرد و سرعت

ارائه‌ عملکرد پیشرو(Industry-Leading) در صنعت با IOPS بالا و تاخیر کم(Low Latency)

عملکرد بالا با تاخیر کم و IOPS بالا

عملکرد بالا با تاخیر کم و IOPS بالا

قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها

ویژگی‌های حفاظت از داده‌ها مانند RAID، همتاسازی و اسنپ‌شات را ارائه می‌دهد

ویژگی‌های حفاظت از داده‌ها مانند RAID، همتاسازی و اسنپ‌شات را ارائه می‌دهد

ویژگی‌های حفاظت از داده‌ها مانند RAID، همتاسازی و اسنپ‌شات را ارائه می‌دهد

مدیریت و سهولت استفاده

       رابط کاربرپسند و ابزارهای مدیریت بصری

رابط مدیریتی با کاربری آسان

رابط کاربرپسند و ابزارهای مدیریتی آسان

سازگاری با سیستم‌‌های عامل‌ و برنامه‌ها

از طیف گسترده‌ای از سیستم‌های عامل‌ و برنامه‌های کاربردی پشتیبانی می‌کند

سازگار با سیستم‌های عامل‌ و برنامه‌های مختلف

پشتیبانی از چندین سیستم‌عامل و برنامه‌ها

گزینه های اتصال

گزینه‌های اتصال مانند کانال فیبر، اترنت و موارد دیگر را ارائه می‌دهد

از چندین گزینه‌ اتصال مانند کانال فیبر، اترنت و موارد دیگر پشتیبانی می‌کند

انواع گزینه‌های اتصال مانند کانال فیبر، اترنت و موارد دیگر را ارائه می‌دهد

سرمایه‌گذاری اولیه

قیمت‌گذاری رقابتی با گزینه‌های لایسنس منعطف

سرمایه‌گذاری اولیه بالا با هزینه‌های اضافی برای مجوزها

سرمایه‌گذاری اولیه بالا با هزینه‌های اضافی برای مجوزها

هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی

هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی مقرون‌به‌صرفه

هزینه‌های بالای نگهداری و پشتیبانی

هزینه‌های بالای نگهداری و پشتیبانی

هزینه‌های انرژی و سرمایش

طراحی بهینه انرژی با نیازهای تامین انرژی و سرمایش کم

نیاز به انرژی و سرمایش بالاتر

نیاز به انرژی و سرمایش بالاتر

به طور کلی، NetApp AFF A800 ترکیبی از عملکرد بالا، مقیاس‌پذیری، قابلیت اطمینان و سهولت استفاده را ارائه می‌دهد و آن را به بهترین انتخاب برای سازمان‌هایی تبدیل می‌کند که به تجهیزات ذخیره ساز SAN قدرتمند و انعطاف‌پذیر نیاز دارند.

ذخیره‌سازهای IBM FlashSystem 9200

IBM FlashSystem 9200 یکی از تجهیزات ذخیره ساز SAN با کارایی بالا است که برای پاسخگویی به نیازهای مشاغل مدرن طراحی شده است. این ذخیره‌ساز، مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و قابلیت‌ها را ارائه می‌دهد که آن را به گزینه‌ای جذاب برای سازمان‌هایی تبدیل می‌کند که به دنبال راه‌حل‌های ذخیره‌سازی قوی و قابل اعتماد هستند.

ویژگی‌های کلیدی IBM FlashSystem 9200:

  • ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری: ذخیره‌ساز IBM FlashSystem 9200، این امکان را برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند تا ذخیره‌سازی را با پیکربندی کوچک‌تر شروع کنند و به راحتی در طول زمان، با افزایش نیازهایشان، ظرفیت ذخیره‌سازی را گسترش دهند.
  • عملکرد و سرعت: از آنجایی که IBM FlashSystem 9200 فناوری نوآورانه ذخیره‌سازی فلش را ارائه می‌دهد، باعث بالارفتن عملکرد و سرعت ذخیره‌سازی می‌شود. درنتیجه دسترسی سریع به داده‌ها و پردازش آن را تضمین می‌کند.
  • قابلیت اطمینان و حفاظت از داده‌ها: این ذخیره‌ساز، ویژگی‌های پیشرفته‌ حفاظت از داده‌ها از جمله رمزگذاری، همتاسازی و اسنپ‌شات را ارائه می‌دهد؛ در نتیجه این امکان را فراهم می‌کند تا داده‌ها همیشه ایمن و در دسترس باشد.
  • مدیریت و سهولت استفاده: IBM FlashSystem 9200 دارای ابزارهای مدیریتی بصری و رابط کاربری آسان (Easy-to-Use Interface) است که نظارت و کنترل بر محیط ذخیره‌سازی را برای مدیران راحت می‌کند.

ویژگی‌های کلیدی IBM FlashSystem 9200  و رقبای آن، در جدول زیر آورده شده است:

 

ذخیره‌سازهای EMC – PowerMax

NetApp AFF A800

IBM FlashSystem 9200

گنجایش ذخیره‌سازی

مقیاس‌پذیر

مقیاس‌پذیر

مقیاس‌پذیر

عملکرد و سرعت

عملکرد بالا

عملکرد بالا

عملکرد بالا

قابلیت اطمینان و حفاظت

حفاظت پیشرفته‌ از داده

حفاظت پیشرفته‌ از داده

حفاظت پیشرفته‌ از داده

مدیریت و سهولت استفاده

ابزارهای مدیریت بصری

رابط کاربر پسند

رابط کاربری آسان

در نتیجه، IBM FlashSystem 9200 یکی از تجهیزات ذخیره ساز SAN قدرتمند و قابل اعتماد است که مقیاس‌پذیری، عملکرد بالا، حفاظت از داده‌ها و سهولت استفاده را ارائه می‌دهد. این ذخیره‌ساز، یک انتخاب عالی برای مشاغلی است که به دنبال بهینه‌سازی زیرساخت ذخیره‌سازی، اطمینان از امنیت و دردسترس‌بودن داده‌های حیاتی خود هستند.

عکسی از پشت یک ذخیره ساز

ارزیابی هزینه‌ کل مالکیت (Total Cost of Ownership (TCO))

سرمایه‌گذاری اولیه

یکی از عوامل کلیدی که باید هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN در نظر بگیرید، سرمایه‌گذاری اولیه مورد نیاز است. هزینه‌ اجرای SAN، بسته به فروشنده‌ آن (Vendor)، ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاص دستگاه بسیار متفاوت است. در نتیجه، قبل از تصمیم‌گیری، باید بودجه‌ خود را به دقت ارزیابی کنید و عوامل زیر را در نظر بگیرید:

  1. هزینه‌های سخت‌افزار: هزینه‌های سخت‌افزار ذخیره‌سازی، از جمله آرایه‌های ذخیره‌سازی، درایوهای دیسک، کنترل‌کننده‌ها و سوئیچ‌ها، می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی بر سرمایه‌گذاری اولیه تأثیر گذارد. ضروری است برای خرید، قیمت فروشندگان مختلف را با هم مقایسه کنید. همچنین ظرفیت ذخیره‌سازی و گزینه‌های مقیاس‌پذیری موجود را در نظر بگیرید.
  2. مجوزهای نرم‌افزار: بسیاری از تجهیزات ذخیره ساز SAN برای ویژگی‌هایی مانند همتاسازی، اسنپ‌شات و مدیریت از راه دور، نیاز به مجوز نرم‌افزار دارد. این مجوزها می‌تواند سرمایه‌گذاری اولیه را بیشتر ‌کند، بنابراین شناخت نحوه‌ مجوزدهی و قیمت‌گذاری فروشنده، برای خریدار مهم است.
  3. تجهیزات جانبی: بسته به نیازهای خاص خود، ممکن است نیاز به سرمایه‌گذاری در تجهیزات جانبی مانند دستگاه‌های پشتیبان، tape libraries، یا اجزای شبکه‌ ذخیره‌سازی داشته باشید. درنظرگرفتن این هزینه‌های جانبی، هنگام ارزیابی کلی سرمایه‌گذاری، مهم است.
  4. پیاده‌سازی و پیکربندی (Implementation and Configuration): در سرمایه‌گذاری اولیه، هزینه‌ پیاده‌سازی و پیکربندی نیز باید در نظر گرفته شود. یعنی هزینه‌هایی که مربوط به خدمات حرفه‌ای، مشاوره و آموزش برای اطمینان از سازگاری دستگاه با زیرساخت‌های موجود شما می‌شود.
  5. نگهداری و پشتیبانی: درنظرگرفتن هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی مستمر مرتبط با تجهیزات ذخیره ساز SAN مثل به‌روزرسانی نرم‌افزار، ارتقای سیستم‌عامل و پشتیبانی فنی مهم است. توصیه می‌شود از قبل در مورد پیشنهادات پشتیبانی فروشنده و هزینه‌های مربوطه پرس‌وجو کنید.

با وجود اینکه سرمایه‌گذاری اولیه یک عامل مهم در تهیه‌ ذخیره‌ساز SAN است، در ادامه باید به مزایای بلندمدت و بازگشت سرمایه (ROI) که راه‌حل ذخیره‌سازی می‌تواند ارائه دهد، نیز توجه کنید. نهایتا توصیه می‌شود که ارزش کلی دستگاه یعنی عملکرد، مقیاس‌پذیری، قابلیت اطمینان و سازگاری آن با زیرساخت‌های موجود خود را در نظر بگیرد.

هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، مهم است که هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی مرتبط با محصول را در نظر بگیرید. این هزینه‌ها بسته به فروشنده و دستگاه، می‌تواند متفاوت باشد. مهم است که این هزینه‌ها را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که می‌توانید کل هزینه‌ مالکیت و هزینه‌ پشتیبانی لازم برای زیرساخت ذخیره‌سازی را تامین کنید.

برخی از عواملی که هنگام ارزیابی هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی تجهیزات ذخیره ساز SAN باید در نظر گرفته شود عبارتست از:

  1. گزینه‌های گارانتی و پشتیبانی: مدت و میزان ضمانت ارائه‌شده توسط فروشنده را بررسی کنید. همچنین، میزان هزینه و در دسترس‌بودن خدمات پشتیبانی اضافی مانند پشتیبانی تلفنی، پشتیبانی در محل و به‌روزرسانی نرم‌افزار را در نظر بگیرید.
  2. موافقت‌نامه‌های سطح خدمات (SLA:Service level agreements): SLAهای ارائه‌شده توسط فروشنده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که الزامات کسب‌وکار شما یعنی زمان پاسخ‌دهی (Response Times)، وضوح زمانی(Resolution Times)، و ضمانت‌هایی برای آپتایم (Uptime) یا دسترس‌پذیری (Availability) را برآورده می‌کند.
  3. هزینه‌های نگهداری و تعمیر: یکی از مواردی که باید در مورد آن تحقیق کرد، هزینه‌های مربوط به خدمات نگهداری و تعمیرات پس از اتمام دوره‌ گارانتی است. عواملی مانند تعویض قطعات، هزینه‌‌ نیروی کار و حمل‌ونقل را باید در نظر بگیرید.
  4. به‌روزرسانی نرم‌افزار و صدور مجوز: بررسی کنید که آیا باید برای به‌روزرسانی نرم‌افزار، هزینه‌ اضافه کنید یا این خدمت در هزینه‌ نگهداری و پشتیبانی، گنجانده شده است. همچنین، هرگونه هزینه‌ لازم جهت صدور مجوز برای ویژگی‌ها یا عملکرد نرم‌افزار را نیز در نظر بگیرید.
  5. اعتبار فروشنده و نظرات مشتریان: در مورد خوشنامی فروشنده در ارائه‌ خدمات نگهداری و پشتیبانی با کیفیت، تحقیق کنید. نظرات سایر مشتریان را بخوانید تا از میزان تخصص و پاسخگویی فروشنده مطلع شوید.
  6. آموزش مستمر: بررسی کنید که آیا فروشنده، برنامه‌ها یا منابع آموزشی مناسب برای سرعت‌بخشیدن به مراحل نگهداری و پشتیبانی دستگاه را به تیم فناوری اطلاعات شما ارائه می‌دهد یا خیر. این کار، نیاز به خدمات پشتیبانی خارجی را به حداقل می‌رساند و به کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند.

با درنظرگرفتن این عوامل، می‌توانید درباره‌ هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی مربوط به تجهیزات مختلف ذخیره‌ساز SAN، تصمیمی آگاهانه بگیرید و گزینه‌ای را انتخاب کنید که به بهترین وجه با بودجه و نیازهای شما متناسب باشد.

هزینه‌های انرژی و خنک‌کردن(Power and Cooling Expenses)

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، باید هزینه‌های مرتبط با تامین انرژی و خنک‌کردن سخت‌افزار را در نظر گرفت. مصرف برق تجهیزات ذخیره ساز SAN می‌تواند بسته به اندازه، پیکربندی و بار عملیاتی آن متفاوت باشد. دستگاه‌های با مدل‌های رده بالاتر، معمولاً پرمصرف هستند و منجر به افزایش هزینه‌های مربوط به انرژی می‌شود.

علاوه بر این، تجهیزات ذخیره ساز SAN حین کار، گرما تولید می‌کنند. برای حفظ عملکرد مطلوب و جلوگیری از ایجاد گرمای بیش از حد، به خنک‌سازی مناسب نیاز دارند. هزینه‌ تهیه‌ زیرساخت لازم برای خنک‌سازی و ایجاد تهویه‌ مطبوع و مناسب، از هزینه‌های خنک‌کردن است.

هنگام ارزیابی تجهیزات مختلف ذخیره‌سازی SAN، ضروری است که راندمان انرژی (Power Efficiency) و نیازهای مرتبط با خنک‌کردن آن را در نظر بگیرید. انتخاب دستگاهی با راندمان انرژی بالاتر، می‌تواند منجر به کاهش مصرف برق و هزینه‌های عملیاتی شود. همینطور انتخاب دستگاهی که مکانیسم‌های خنک‌کننده پیشرفته مثل فن باکیفیت و تجهیزات نظارت بر دما را دارد، می‌تواند باعث به‌حداقل‌رساندن هزینه‌های خنک‌کردن شود.

فاکتورهای کلیدی که هنگام ارزیابی هزینه‌های انرژی و خنک‌کردن تجهیزات ذخیره ساز SAN باید در نظر گرفت:

  • مصرف انرژی: به دنبال دستگاه‌هایی باشید که دارای رتبه‌بندی بازده‌ انرژی بالایی هستند.
  • مصرف برق لازم برای عملیات و میزان برق تلف‌شده: مصرف برق دستگاه را در حالت‌های مختلف در نظر بگیرید تا بتوانید هزینه‌های برق جاری را به طور دقیق برآورد کنید.
  • الزامات خنک‌کننده: برای حفظ دمای بهینه برای تجهیزات ذخیره ساز SAN ، زیرساخت خنک‌کننده‌ مورد نیاز را ارزیابی کنید.
  • تکنیک‌های خنک‌کننده: به دنبال دستگاه‌هایی با مکانیسم‌های پیشرفته‌ خنک‌کننده باشید. مانند کنترل هوشمند فن یا خنک‌کننده‌ مایع، که می‌تواند راندمان انرژی را بهبود بخشد.
  • ویژگی‌های مدیریت انرژی: دستگاه‌هایی را در نظر بگیرید که ویژگی‌های مدیریت انرژی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی را ارائه می‌دهد. مانند حالت‌های مختلف صرفه‌جویی در مصرف یا مقیاس‌بندی خودکار انرژی.
  • طراحی حرارتی (Thermal Design): در طراحی دستگاه، به قابلیت‌های جلوگیری از اتلاف انرژی توجه کنید تا از خنک‌شدن کارآمد مطمئن شوید. درنتیجه می‌توانید از مشکلات احتمالی ایجاد گرمای بیش‌ازحد جلوگیری کنید.

کسب‌وکارها با درنظرگرفتن دقیق هزینه‌های انرژی و خنک‌کردن، می‌توانند تجهیزات ذخیره ساز SAN را انتخاب کنند که عملکرد بالا و قابلیت اطمینان دارد و همچنین مقرون‌به‌صرفه است.

san blog

ادغام با زیرساخت‌های فناوری اطلاعات موجود

سازگاری با سیستم‌های عامل و برنامه‌های کاربردی

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، سازگاری آن با سیستم‌های عامل و برنامه‌های موجود، بسیار مهم است. شما باید مطمئن شوید که تجهیزات ذخیره‌ساز با زیرساخت‌های موجود و برنامه‌های نرم‌افزاری که استفاده می‌کنید سازگار است.

بررسی کنید که تجهیزات ذخیره‌ساز از سیستم‌های عامل و برنامه‌هایی که دارید، پشتیبانی می‌کند. یعنی بررسی سازگاری با سیستم‌های عامل پرکاربرد مانند ویندوز، لینوکس، و macOS و یا هر برنامه‌ نرم‌افزاری تخصصی یا صنعتی دیگری که از آن استفاده می‌کنید.

چک لیست زیر، به ارزیابی سازگاری با سیستم عامل و برنامه‌ها کمک می‌کند:

  • از سازگاری دستگاه با سیستم عامل فعلی خود مطمئن شوید.
  • بررسی کنید که آیا تجهیزات ذخیره‌ساز از برنامه‌های نرم‌افزاری مورد استفاده‌ شما پشتیبانی می‌کند یا خیر.
  • هر تغییری که می‌خواهید در آینده برای به‌روزرسانی نرم‌افزار و برنامه‌های خود انجام دهید را در نظر بگیرید.
  • اگر از پلتفرم‌های مجازی‌سازی‌شده استفاده می‌کنید، به دنبال سازگاری دستگاه با آن نیز باشید.

اطمینان از سازگاری دستگاه SAN، از پیشامد هرگونه مشکل یا اختلال در کار شما جلوگیری می‌کند. سازگاری، نیاز به نرم‌افزار اضافی یا تغییرات زیرساخت را به حداقل می‌رساند. با انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN که به طور یکپارچه با فناوری موجود شما تطبیق پیدا می‌کند، می‌توانید عملکرد و کارایی فعالیتتان را بهینه کنید.

گزینه‌های اتصال: کانال فیبر، اترنت و غیره

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، ضروری است که گزینه‌های اتصال موجود را در نظر بگیرید. دو گزینه اصلی عبارتست از کانال فیبر (FC) و اترنت (iSCSI).

کانال فیبر (FC) یک فناوری شبکه‌ پرسرعت است که به طور خاص برای ذخیره‌سازی طراحی شده است. این فناوری، اتصالات اختصاصی، بدون تلفات و با تأخیر کم را فراهم می‌کند، که آن را برای محیط‌های SAN با عملکرد بالا ایده‌آل می‌کند. FC از نرخ‌های بالای انتقال داده پشتیبانی، و امکان انتقال هم‌زمان چندین جریان داده را فراهم می‌کند و می‌تواند مقیاس‌پذیری و عملکرد عالی را ارائه دهد.

اترنت (iSCSI: Internet Small Computer System Interface) یک فناوری شبکه‌ پرکاربرد است که از زیرساختی استاندارد، برای انتقال دستورات SCSI(Small Computer System Interface محصورشده، در بسته‌های IP استفاده می‌کند.

iSCSI در مقایسه با FC مقرون‌به‌صرفه‌تر است زیرا از شبکه‌های اترنت موجود استفاده می‌کند و به سوئیچ‌های کانال فیبر اختصاصی نیاز ندارد. iSCSI ممکن است سطح عملکردی مشابه FC ارائه ندهد؛ با این حال، فناوری اترنت در حال پیشرفت است و تلاش شده تا این شکاف به طور قابل توجهی کم شود.

در اینجا یک مرور سریع از تفاوت‌های کلیدی بین کانال فیبر و اترنت آورده شده است:

 

کانال فیبر (FC)

اترنت (iSCSI)

کارایی

توان عملیاتی بالا، تاخیر کم و اتصالات اختصاصی(Dedicated Connections)

توان عملیاتی کمتر، تأخیر بالقوه(Potential Latency) کمتر. اما پیشرفت‌های فناوری عملکرد را بهبود بخشیده است.

مقیاس‌پذیری

بسیار مقیاس‌پذیر و مناسب برای استقرار SANهای بزرگ

مقیاس‌پذیری به زیرساخت اترنت و پهنای باند شبکه بستگی دارد

هزینه

هزینه‌ بالاتر، به دلیل نیازهای سخت‌افزاری و زیرساختی تخصصی

مقرون‌به‌صرفه تر است. چون از زیرساخت‌های اترنت موجود استفاده می‌کند

پیچیدگی

به دانش تحصصی نیاز دارد

پیاده‌سازی و مدیریت ساده‌تر است

سازگاری

ممکن است به درایورها و نرم‌افزار خاصی نیاز داشته باشد

با اکثر سیستم‌های عامل و برنامه‌های کاربردی سازگار است

آینده‌نگری(Future-Proofing)

فناوری فیبر نوری، امکان سرعت بالاتر و گسترش در آینده را فراهم می‌کند

فناوری اترنت به طور مداوم بهبود می‌یابد و مقیاس‌پذیری را ارائه می‌دهد

در نهایت، تصمیم بین کانال فیبر و اترنت به نیازهای خاص، بودجه و زیرساخت موجود شما بستگی دارد. همیشه با کارشناسان یا فروشندگان ذخیره‌سازی مشورت کنید تا مطمئن شوید که مناسب‌ترین گزینه‌ اتصال را برای نیازهای ذخیره‌سازی خود انتخاب می‌کنید.

خوشنامی فروشنده و خدمات پشتیبانی از مشتری

تحقیق در مورد پیشینه‌ کاری فروشنده

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، بسیار مهم است که سوابق کاری فروشنده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آنها سابقه‌ خوبی در ارائه‌ محصولات قابل اعتماد و با کیفیت دارند.

هنگام ارزیابی سابقه‌ یک فروشنده، جنبه‌های زیر را در نظر بگیرید:

  1. خوشنامی: به دنبال فروشندگانی باشید که در صنعت ذخیره‌سازی شناخته‌شده و مورد احترام هستند. با خواندن نظرات مشتریان، گزارش‌های صنعت و رتبه‌بندی فروشندگان، خوشنامی آنها را بررسی کنید.
  2. تجربه: درباره‌ سابقه‌ فروشنده تحقیق کنید. تجربه‌ او در ارائه‌ راه‌حل‌های ذخیره‌ساز SAN چه‌قدر است. یک فروشنده با تجربه، احتمالا درک عمیقی از نیازهای مشتری دارد و محصولاتی قابل اعتماد را ارائه می‌دهد.
  3. پشتیبانی مشتری: خدمات پشتیبانی مشتری فروشنده را ارزیابی کنید. به دنبال فروشنده‌ای باشید که پشتیبانی به موقع و موثر از جمله خدمات فنی، عیب‌یابی، تعمیر و نگهداری را با هم ارائه می‌دهد.
  4. توصیه‌نامه: از فروشنده بخواهید نظرات سایر مشتریان را در اختیار شما قرار دهد. این کار برای بررسی نظر مشتریان و تماس با آنها برای ارزیابی رضایتشان، مهم است.
  5. ثبات مالی: ثبات و رشد مالی فروشنده را ارزیابی کنید. یک فروشنده با ثبات مالی، به احتمال زیاد به سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه شرکت خود می‌پردازد تا به طور مستمر از طول عمر و بهبود محصولات خود مطمئن شود.
  6. نقشه‌ راه محصول (Product Roadmap): در مورد نقشه‌ راه محصول فروشنده پرس‌وجو کنید تا از برنامه‌های آینده آنها برای نوآوری و ارتقا مطلع شوید. یک فروشنده‌ آینده‎نگر به احتمال زیاد در رقابت با سایر فروشنده‌ها باقی می‌ماند؛ در نتیجه راه‌حل‌های پیشرفته ارائه می‌دهد.

به یاد داشته باشید که تحقیق در مورد سابقه‌ فروشنده برای تصمیم‌گیری آگاهانه و اطمینان از اجرای موفق تجهیزات ذخیره ساز SAN برای تجارت شما ضروری است.

ملاحظات پیاده‎سازی و پیکربندی

معماری شبکه‌ تجهیزات ذخیره ساز SAN (SAN Storage Network Architecture )

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، بسیار مهم است که معماری شبکه‌ای را در نظر بگیرید که زیرساخت ذخیره‌سازی شما را پشتیبانی می‌کند. یک معماری شبکه با طراحی خوب و مقیاس‌پذیر، تضمین می‌کند که تجهیزات ذخیره ساز SAN شما می‌تواند ترافیک داده را مدیریت و نیازهای عملکرد شما را برآورده کند.

برخی از عوامل کلیدی که باید در مورد معماری شبکه‌  تجهیزات ذخیره ساز SAN در نظر بگیرید:

  • توپولوژی شبکه (Network Topology): برای انتخاب مناسب‌ترین گزینه با نیازهای خود، توپولوژی‌های مختلف شبکه مانند کانال فیبر (FC)، اترنت یا ترکیبی از هر دو را در نظر بگیرید. Fiber Channel اتصال اختصاصی با سرعت بالا را فراهم می‌کند، در حالی که گزینه‌های مبتنی بر اترنت مانند iSCSI جایگزین‌های مقرون‌به‌صرفه‌ را ارائه می‌دهد.
  • الزامات پهنای باند: با ارزیابی پهنای باند مورد نیاز برنامه‌ها و بارهای کاری خود، سرعت لازم برای شبکه‌تان را بهینه کنید. پهنای باند بالاتر، نرخ انتقال داده را سریع‌تر می‌کند و تاخیر را کاهش می‌دهد.
  • زیرساخت سوئیچینگ: به نوع و کیفیت سوئیچ‌هایی که برای اتصال تجهیزات ذخیره‌ساز خود نیاز دارید، دقت کنید. سوئیچ‌هایی با ویژگی‌های انتقال بدون تلفات (Lossless Transmission)، پورت‌های پرسرعت، و پشتیبانی از پروتکل‌هایی مانند کانال فیبر روی اترنت (FCoE) می‌تواند عملکرد و قابلیت اطمینان شبکه‌ تجهیزات ذخیره ساز SAN شما را افزایش دهد. FCoE یک پروتکل ذخیره‌سازی است که به ارتباطات کانال فیبر (FC) این امکان را می‌دهد که مستقیماً از طریق اترنت اجرا شود. FCoE انتقال ترافیک کانال فیبر را در زیرساخت‌های اترنت پرسرعت موجود امکان‌پذیر می‌کند.
  • افزونگی و دسترس‌پذیری (Availability) بالا: برای اطمینان از قابلیت‌های دسترس‌پذیری و غلبه به خرابی (Failover)، اقدامات افزونگی مانند پیکربندی‌های دو پارچه (Dual-Fabric) یا چند مسیری (Multi-Pathing: استفاده‌ بیش از یک مسیر برای انتقال داده) را ترکیب کنید. سوئیچ‌های اضافی، رابط‌های شبکه و کابل‌ها به کاهش خطر تک‌نقطه‌های خرابی کمک می‌کند.
  • امنیت شبکه: اقدامات و پروتکل‌های امنیتی قوی را برای محافظت از شبکه‌ تجهیزات ذخیره ساز SAN خود در برابر دسترسی‌های غیرمجاز یا نقض داده‌ها (Data Breaches) اجرا کنید. ویژگی‌هایی مانند منطقه‌بندی (Zoning: یک دسته‌بندی داخلی است که می‌تواند تجهیزات مورد نیاز در شبکه را از هم جدا کند و نوع دسترسی به منابع ذخیره‌ساز و سایر تجهیزات را تعیین کند)، مکانیسم‌های احراز هویت (Authentication Mechanisms)، و پروتکل‌های رمزگذاری می‌تواند امنیت داده‌های شما را افزایش دهد.
  • مقیاس‌پذیری آینده: رشد برنامه‌های خود را ارزیابی کنید و مطمئن شوید که معماری شبکه‌ تجهیزات ذخیره ساز SAN می‌تواند به طور یکپارچه با تغییرات نیازهای شما در آینده مقیاس‌پذیر شود تا نیازهای ذخیره‌سازی داده و ترافیک افزایش‌یافته را برآورده کند.

مشورت با کارشناسان ذخیره‌سازی یا معماران شبکه برای طراحی یک معماری شبکه‌ تجهیزات ذخیره ساز SAN که با نیازها و اهداف خاص شما همسو باشد، ضروری است. همکاری با فروشندگان باتجربه که پشتیبانی و مستندات جامع را ارائه می‌دهند نیز می‌تواند به استقرار و مدیریت مستمر راه‌حل ذخیره‌ساز SAN شما کمک کند.

پشتیبان‌گیری و استراتژی‌های بازیابی فاجعه (Backup and Disaster Recovery Strategies)

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، استراتژی‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه، عوامل بسیار مهمی است که باید در نظر گرفت. یک راه‌حل قابل اعتماد پشتیبان‌گیری تضمین می‌کند که داده‌های شما محافظت می‌شود و در صورت خرابی سیستم یا ازدست‌رفتن داده‌ها، می‌توان به راحتی آن را بازیابی کرد.

در ادامه به برخی از ملاحظات کلیدی اشاره می‌شود:

  • همتاسازی و اسنپ‌شات: به دنبال تجهیزات ذخیره ساز SAN باشید که با ارائه‌ قابلیت‌های اسنپ‌شات، به شما امکان می‌دهد از داده‌های خود نسخه‌ پشتیبان تهیه کنید. داشتن ویژگی‌های همتاسازی نیز ضروری است، تا کپی‌هایی از داده‌های خود را در یک مکان ثانویه برای اهداف بازیابی فاجعه ایجاد کنید.
  • مجازی‌سازی و طبقه‌بندی ذخیره‌سازی (Storage Tiering): تجهیزات ذخیره‌سازی را انتخاب کنید که از طبقه‌بندی ذخیره‌سازی، پشتیبانی می‌کند. در نتیجه به شما امکان می‌دهد بر اساس اهمیت داده‌های خود، سطوح مختلف عملکرد و انعطاف‌پذیری را به آن اختصاص دهید. همچنین، قابلیت‌های مجازی‌سازی، به ماشین‌های مجازی امکان می‌دهد تا فعالیت خود را سریع‌تر و کارآمدتر انجام دهد. درنتیجه، کیفیت استراتژی بازیابی فاجعه را افزایش می‌دهد.
  • سازگاری (Compatibility): مطمئن شوید که تجهیزات ذخیره ساز SAN با ابزارهای نرم‌افزاری موجود در پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه، و همچنین سیستم‌های ‌عامل‌ و برنامه‌های کاربردی شما سازگار است.
  • اهداف زمان پشتیبان‌گیری و بازیابی (RTO و RPO): RTO و RPO مورد نظر خود را طوری تعیین کنید که چارچوب زمانی قابل قبولی را برای بازیابی اطلاعات شما و از سرگیری عملیات پس از یک اختلال تعریف می‌کند. تجهیزات ذخیره ساز SAN شما باید با اهداف بازیابی مورد نظرتان هماهنگ باشد.

در جدول زیر، خلاصه‌ای از عوامل مهمی که هنگام انتخاب یک دستگاه ذخیره سازی SAN باید در نظر گرفت، آورده شده است:

عوامل

توضیحات

پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه

برای اطمینان از حافظت داده‌ها و بازیابی سریع در صورت خرابی سیستم یا ازدست‌دادن داده، به دنبال قابلیت های همتاسازی و اسنپ‌شات باشید.

طبقه‌بندی و مجازی‌سازی فضای ذخیره‌سازی

تجهیزات ذخیره‌سازی را انتخاب کنید که از لایه‌بندی ذخیره‌سازی و مجازی‌سازی برای تخصیص کارآمد داده‌ها پشتیبانی می‌کند و همچنین می‌تواند از ماشین‌های مجازی برای بازیابی سریع داده‌ها بهره برد.

سازگاری

مطمئن شوید که تجهیزات ذخیره ساز SAN با نرم‌افزار، سیستم‌های ‌عامل‌ و برنامه‌های کاربردی پشتیبان‌گیری و بازیابی سازگار است.

RTO and RPO

اهداف زمان بازیابی مورد نظر خود (RTO) و اهداف نقطه بازیابی (RPO) را تعیین کنید و تجهیزات ذخیره ساز SAN را انتخاب کنید که با این اهداف هماهنگ باشد.

 

نتیجه‌گیری

خلاصه‌ای از عوامل مهمی که هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN باید در نظر بگیرید:

هنگام انتخاب تجهیزات ذخیره ساز SAN ، بسیار مهم است که چندین فاکتور را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که تصمیم درستی برای نیازهای ذخیره‌سازی سازمان خود می‌گیرید. در اینجا خلاصه ای از عوامل مهمی که باید در نظر بگیرید، آورده شده است:

  1. ظرفیت ذخیره‌سازی و مقیاس‌پذیری: مقدار فضای ذخیره‌سازی مورد نیاز خود در زمان حال و آینده را تعیین، و دستگاهی را انتخاب کنید که بر اساس آن مقیاس‌پذیر شود.
  2. عملکرد و سرعت: IOPS (عملیات ورودی/خروجی در هر ثانیه) و تأخیر دستگاه را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که می‌تواند نیازهای بار کاری شما را برآورده کند.
  3. قابلیت اطمینان و حفاظت از داده: به دنبال ویژگی‌هایی مانند RAID (آرایه‌ مازاد دیسک‌های مستقل) و افزونگی داده برای محافظت در برابر ازدست‌دادن داده باشید.
  4. مدیریت و سهولت استفاده: رابط کاربری و ابزارهای مدیریتی دستگاه را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید استفاده از آنها بصری و آسان است.
  5. افزونگی و دسترس‌پذیری بالا: بررسی کنید که آیا دستگاه از ویژگی‌هایی مانند Failover و اجزای اضافی پشتیبانی می‌کند تا بتوانید زمان خرابی را به حداقل برسانید.
  6. قابلیت‌های همتاسازی و اسنپ‌شات: به دنبال ویژگی‌هایی باشید که پشتیبان‌گیری کارآمد از داده‌ها و بازیابی فاجعه را امکان‌پذیر می‌سازد.
  7. طبقه‌بندی فضای ذخیره‌سازی و مجازی‌سازی: در نظر بگیرید که آیا دستگاه از تکنیک‌های لایه‌بندی ذخیره‌سازی و مجازی‌سازی برای بهینه‌کردن عملکرد و استفاده، پشتیبانی می‌کند یا خیر.
  8. سرمایه‌گذاری اولیه: هزینه‌ اولیه‌ تجهیزات ذخیره‌ساز شامل سخت‌افزار، مجوزها و نصب را ارزیابی کنید.
  9. هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی: هزینه‌های نگهداری و پشتیبانی مستمر، از جمله به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار و کمک‌های فنی را در نظر بگیرید.
  10. سازگاری با سیستم‌های عامل و برنامه‌ها: اطمینان حاصل کنید که دستگاه با سیستم‌های عامل و برنامه‌های کاربردی سازمان شما سازگار است.
  11. گزینه‌های اتصال: گزینه‌های اتصال پشتیبانی‌شده مانند کانال فیبر و اترنت را برای اطمینان از سازگاری با زیرساخت موجود خود در نظر بگیرید.
  12. تحقیق در مورد سابقه‌ فروشنده: اعتبار و خوشنامی فروشنده را ارزیابی کنید تا مطمئن شوید که محصولات و پشتیبانی ارائه‌شده، قابل اعتماد است.
  13. معماری شبکه‌ ذخیره‌سازی: از سازگاری معماری شبکه‌ ذخیره‌سازی خود با تجهیزات ذخیره ساز SAN مطمئن شوید.
  14. استراتژی‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه: ارزیابی کنید که آیا دستگاه با استراتژی‌های پشتیبان‌گیری و بازیابی فاجعه‌ سازمان شما مطابقت دارد یا خیر.

با درنظرگرفتن دقیق این عوامل، می‌توانید تجهیزات ذخیره ساز SAN را انتخاب کنید که نیازهای مختص به سازمانتان را برآورده، و شما را برای موفقیت در مدیریت موثر نیازمندی‌های ذخیره‌سازی خود آماده می‌کند.

ارسال پیام

پیمایش به بالا